Marketing & Communicatie

Creativiteit en verbeeldingskracht, briljante componenten van jouw brein!

Ieder mens heeft het allebei: een goede dosis creativiteit en verbeeldingskracht. De één misschien meer dan de ander. Al een klein beetje kan in combinatie een heel krachtig effect geven. Helemaal wanneer veel anders loopt dan je zou willen of wanneer er uitdagingen op je pad komen die juist om die superkracht vragen! Toch komt dit lang niet bij iedereen lekker uit de verf. Om deze superkracht namelijk vrij te laten stromen is er moed nodig. En een beetje lef!

Lees meer »

Branding; essentiële voeding voor jouw merk

Waarom kiezen wij bepaalde merken? Waar baseren wij onze keuze op? Wanneer is er sprake van een eerste, voorzichtige voorkeur? Welke factoren hebben vervolgens invloed op de ontwikkeling van onze voorkeur? En: als we een keuze maken, kiezen we dan rationeel, of voert juist emotie de boventoon? Door welke factoren laten we ons leiden?

Lees meer »

Inzichten in de “Visie, missie en strategie”- chaos

Je visie, missie en strategie zijn essentieel. Essentieel voor ondernemingen en organisaties. Het mooie is dat het principe ook werkt voor je persoonlijke doelen en ontwikkelingen. In verschillende gesprekken kom ik erachter dat deze drie veel door elkaar gehaald worden. En dat het daardoor extra zoeken is naar de juiste invulling van deze termen. We halen ze vaak door elkaar, begrijpen het verschil niet altijd en weten ze daardoor onvoldoende in de praktijk toe te passen.

Lees meer »

Minder fantaseren, meer realiseren

Waar droom jij van? Het bouwen van een bedrijf, organisatie of vereniging? Zorgen voor mens of natuur? Kennis delen door een boek te schrijven? Een nieuw te ontwikkelen product? Misschien wil je liever persoonlijk groeien? Of een gezinshuis of weeshuis beginnen? Wat jouw droom of verlangen ook is, als je het niet concreet maakt, blijft het vaak een illusie, een ver-van-je-bed-show, een onbereikbare horizon.

Lees meer »

Ongelooflijke beïnvloeding door onze onbewuste keuzes

Onze haat-liefdeverhouding met invloed. We hebben er allemaal mee te maken en we worden allemaal beïnvloed. Ja, het is misschien niet leuk om te horen of te erkennen, maar het is wel wat er dagelijks gebeurt. Het is een waarheid die we niet altijd goed voor ogen hebben. Er is een vaak onbesproken spanningsveld tussen invloed hebben én beïnvloed worden. En ondertussen gebeurt het toch elke dag & doen we er allemaal aan mee.

Lees meer »

Ontdek het fundament van de gamechanger 2020 - Maas

Hoe kunnen we van toegevoegde waarde zijn in elke situatie? In mijn vakantie (ook) in eigen land dacht ik over die vraag na. Het deed me denken aan de marketingterm ‘Marketing-as-a-service’. Eind vorig jaar kondigde Frankwatching deze werkwijze aan als de gamechanger van 2020. Ik werd getriggerd door het woordje ‘service’. Wat betekent service eigenlijk? Wat zeggen we ermee en hoe zit het met onze service op persoonlijk en professioneel vlak? Hoe kunnen wij dat makkelijk en effectief toepassen? ‘Me-as-a-service’?

Lees meer »

Versterk je merk met een archetype!

Wij geloven dat echte verhalen met emotie harten raken. Elke organisatie heeft een eigen verhaal te vertellen. Het is de kunst om dit verhaal op een unieke en herkenbare manier te delen met je doelgroep. Door consistent te communiceren krijgt je merk een duidelijke persoonlijkheid. Dit zorgt ervoor dat de doelgroep een voorkeur voor jouw merk kan ontwikkelen. Om dit voor elkaar te krijgen is het van belang om een karakter aan je merk je koppelen. Hoe je dat doet? Met een archetype!

Lees meer »

Creatie; Magnetron vs Slowcooker

Binnen een creatief bureau komen de volgende vragen en verzoeken regelmatig voorbij: ‘Ik wil graag een beknopt idee’, ‘Wat kost een guerrilla campagne of een website?’ of ‘Ik wil bovenaan in Google komen’. ‘Wat kost het om het even mooi te maken?’ Vragen en verzoeken die qua realisatie vaak omvangrijker of complexer zijn dan we ons in eerste instantie realiseren.

Lees meer »

Een mop, sprookje of toch realiteit?

Het klinkt als de nieuwe Narnia of The Lord of the Rings film, maar niets is minder waar. De koning, de wijze, de vriend en de strijder zijn vier persoonlijkheidstypes die we echt overal om ons heen terugzien: in mythes, in legendes, in films, in reclames, in branding van merken en organisaties.

Lees meer »

In mooie, maar ook in moeilijke tijden.

Thuiswerken, sluiting van horecagelegenheden, thuis lesgeven, sociale afstand van minimaal 1,5 meter en sinds gisteravond ook alle bijeenkomsten verboden. Het begin van afgelopen én deze week liep daarmee zo anders dan we allemaal gewend waren. ‘We balanceren tussen gezond verstand en verstandig gezond,’ hoorde ik afgelopen week één van onze team-members zeggen. En dat is het. Met de oproep tot sociale afstand zijn we allemaal online verbinding aan het zoeken. De digitale connectie is geëxplodeerd en we werken - jong en oud - nu massaal vanuit huis en online. 

Lees meer »

Overige rubrieken